En espressomaskine, kaffemaskine, kaffekværn eller hvad der ellers kan stå på køkkenbordet, har alle brug for at blive gjort rent.
Hvis du ikke vedligeholder dine maskiner og samtidig anvender de rigtige plejeprodukter, vil der over tid opbygge sig snavs, kalk og andet skidt, som vil resultere i at din maskine enten går i stykker eller producerer dårligere kaffe.
For det første er det super vigtigt at pleje din maskine med enten backflush piller eller pulver. Dette er med til at rense samt fjerne den gamle kaffe, der kan sidde i brygsystemet, ventilerne og rørene inde i din espressomaskine. Her kan vi anbefale enten Puly eller Urnex, som begge laver fantastiske renseprodukter.
Hvis du derudover drikker kaffe med mælk, og dermed steamer din mælk med steamarmen, skal du selvfølgelig også rense den. Dette gøres meget nemt ved at blande mælkerens og vand, og derefter sætte steameren i blød i blandingen.
Oven i dette skal du også bruge afkalkningsmiddel, sådan at der ikke ophobes en masse kalk i din espressomaskine. Vandets hårdhed er meget forskelligt, alt efter hvor i landet du bor, men generelt har vi mange steder i Danmark rigtig hårdt vand, hvilket også er lig med højt kalkindhold. Derfor er afkalkningsmiddel ekstremt vigtigt for at vedligeholde en sund og rask espressomaskine.
For at gøre rengøringsprocessen lidt nemmere vil vi anbefale at få dig en rensebørste. En rensebørste gør det super nemt at komme til de værste steder, og gør rengøringen lidt sjovere.
Vi ved alle, at det ikke altid er sjovt at skulle rengøre, om det så er espressomaskinen eller køkkenet.
Dog er der nogle gode huskeregler du kan skrive dig bag øret og bruge hver dag, sådan at du slipper for at rengøre din maskine lige så tit.
Først og fremmest skal du altid huske at tømme dit portafilter efter brug, og smide din kaffepuck ud. Dette kan eventuelt gøres i en knockbox, som du også kan finde på vores hjemmeside. Du bør også have en designeret klud til at rengøre portafilteret efter brug.
Det samme kan siges om din steamarm. Hver eneste gang du har skummet mælk, bør du tørre den af med en fugtig klud. Dette fjerner mælk, der har brændt sig fast på steamarmen, og forhindrer mælken i at dække steamarmens huller til. Derudover bør du altid lige flushe steamarmen efter brug, bare for en sikkerheds skyld. Dette får de tilbage resterende mælkerester ud af maskinens system.
Til sidst, og måske allervigtigst, er at du skal huske og flushe din maskine. Dette betyder, at du meget simpelt lader vand løbe gennem hele maskinen, som hvis du bryggede en kop kaffe. Dette skylder hele systemet igennem og fjerner eventuelle rester og snavs på vejen.
Hvis du forsøger at implementere disse regler i din hverdag, er du altså allerede meget bedre klædt på, og slipper måske for at rengøre din espressomaskine lige så ofte.
119,00 kr. inkl. moms
99,00 kr. inkl. moms
En espressomaskine, kaffemaskine, kaffekværn eller hvad der ellers kan stå på køkkenbordet, har alle brug for at blive gjort rent.
Hvis du ikke vedligeholder dine maskiner og samtidig anvender de rigtige plejeprodukter, vil der over tid opbygge sig snavs, kalk og andet skidt, som vil resultere i at din maskine enten går i stykker eller producerer dårligere kaffe.
For det første er det super vigtigt at pleje din maskine med enten backflush piller eller pulver. Dette er med til at rense samt fjerne den gamle kaffe, der kan sidde i brygsystemet, ventilerne og rørene inde i din espressomaskine. Her kan vi anbefale enten Puly eller Urnex, som begge laver fantastiske renseprodukter.
Hvis du derudover drikker kaffe med mælk, og dermed steamer din mælk med steamarmen, skal du selvfølgelig også rense den. Dette gøres meget nemt ved at blande mælkerens og vand, og derefter sætte steameren i blød i blandingen.
Oven i dette skal du også bruge afkalkningsmiddel, sådan at der ikke ophobes en masse kalk i din espressomaskine. Vandets hårdhed er meget forskelligt, alt efter hvor i landet du bor, men generelt har vi mange steder i Danmark rigtig hårdt vand, hvilket også er lig med højt kalkindhold. Derfor er afkalkningsmiddel ekstremt vigtigt for at vedligeholde en sund og rask espressomaskine.
For at gøre rengøringsprocessen lidt nemmere vil vi anbefale at få dig en rensebørste. En rensebørste gør det super nemt at komme til de værste steder, og gør rengøringen lidt sjovere.
Vi ved alle, at det ikke altid er sjovt at skulle rengøre, om det så er espressomaskinen eller køkkenet.
Dog er der nogle gode huskeregler du kan skrive dig bag øret og bruge hver dag, sådan at du slipper for at rengøre din maskine lige så tit.
Først og fremmest skal du altid huske at tømme dit portafilter efter brug, og smide din kaffepuck ud. Dette kan eventuelt gøres i en knockbox, som du også kan finde på vores hjemmeside. Du bør også have en designeret klud til at rengøre portafilteret efter brug.
Det samme kan siges om din steamarm. Hver eneste gang du har skummet mælk, bør du tørre den af med en fugtig klud. Dette fjerner mælk, der har brændt sig fast på steamarmen, og forhindrer mælken i at dække steamarmens huller til. Derudover bør du altid lige flushe steamarmen efter brug, bare for en sikkerheds skyld. Dette får de tilbage resterende mælkerester ud af maskinens system.
Til sidst, og måske allervigtigst, er at du skal huske og flushe din maskine. Dette betyder, at du meget simpelt lader vand løbe gennem hele maskinen, som hvis du bryggede en kop kaffe. Dette skylder hele systemet igennem og fjerner eventuelle rester og snavs på vejen.
Hvis du forsøger at implementere disse regler i din hverdag, er du altså allerede meget bedre klædt på, og slipper måske for at rengøre din espressomaskine lige så ofte.